Van maandag 25  t.e.m. vrijdag 27 november streken POM Limburg en partners neer op 4 locaties in het Maasland om daar telkens vier actuele innovatiethema’s uit de maakindustrie te belichten. De week ging van start in de gloednieuwe showroom van Nelissen Steenfabrieken, waar de deelnemers een introductie kregen tot Industrie 4.0 en alles te weten kwamen over innovatieve productieprocessen. Op dinsdag volgde een toelichting over de School van Morgen, in het toepasselijke innovatiecentrum Mosa-IC, van scholengemeenschap Mosa-RT. Op donderdag kregen de aanwezigen een unieke kijk achter de schermen van de duurzame papier- en pulpfabriek Sappi, samen met een toelichting over het Factory of the Future-programma door Agoria en Sirris. Vrijdag tot sloten, sloten we af bij Intellisol in het nagelnieuwe energiecentrum, waar alles in het teken stond van hernieuwbare energietoepassingen zoals waterstof en intelligente energiesystemen.

Kon je er niet bij zijn? Geen probleem. In 2020 houdt de Mee met de nieuwe maak-trein nog halt in drie andere Limburgse streken. Hou zeker de website in de gaten voor meer informatie! Bovendien krijg je alvast een sfeerimpressie via onderstaand fotoverslag van de openingsavond bij Nelissen Steenfabrieken.

Foto’s: POM Limburg

Pin It on Pinterest

Shares
Share This