De Volkswagen Group schakelt een versnelling hoger op het vlak van individuele mobiliteit. De Duitse autoproducent wil maar liefst 70 nieuwe elektrische automodellen gaan lanceren in de komende tien jaar. Dit in tegenstelling tot de 50 modellen waarover ze eerder spraken. Hierdoor stijgt het verwachte aantal te produceren elektrische voertuigen in het volgende decennium van 15 naar een heuse 22 miljoen!

Volkswagen hecht veel belang aan de uitbreiding van e-mobility. Het bedrijf heeft dan ook een ambitieus programma op poten gezet in de hoop tegen 2050 een volledig CO2-neutrale balans te bekomen in alle stappen van het productieproces, van de fleetproductie tot de administratie van nieuwe wagens.

Om dit te bereiken, wil de Volkswagen Group de uitstoot van hun verkochte wagens tegen 2025 al verminderd hebben met 30% tegenover 2015. Daarom gaan ze hun wagenaanbod drastisch elektrificeren. De investering hierin zal meer dan € 30 miljard bedragen, en dit tegen 2023. Het aandeel elektrische wagens in de Volkswagen fleet zal daardoor met op zijn minst 40% gaan stijgen tegen 2030.

De eerste modellen van de nieuwe generatie elektrische wagen van Volkswagen Group zullen dit jaar al in productie gaan. De Audi e-tron zal als eerste op de markt verschijnen, gevolgd door de Porsche Taycan 2. De reservaties voor beide modellen stromen trouwens vlotjes binnen. Zo werden in totaal al 20.000 exemplaren van de wagen gereserveerd.

Elektrisch rijden zal daarnaast ook meer mainstream worden, met de lancering van de reeds aangekondigde Volkswagen ID. Andere meer mainstream modellen in deze eerste wave zullen de ID. CROZZ2, de Seat el-born2, de Skoda Vision E2, de ID. BUZZ2 en de ID. VIZZION2 zijn.

Bron: Volkswagen.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This