AutoMobility LA riep het Amerikaanse bedrijfje Thor Trucks afgelopen week uit tot grote winnaar van de jaarlijkse Top Ten Automotive Startups Competition. Het bedrijf won hiermee $15,000 en wereldwijde erkenning in de innovatieve maakindustrie. 

Thor Trucks is een maakbedrijf dat zich richt op de productie van elektrische mobiliteitsoplossingen en fleetbeheer door iets te doen aan de problemen die typisch gepaard gaan met een wagenpark van diesels. Tot deze problemen behoren onder andere het onderhoud en verouderde hardware. Om tegemoet te komen aan die uitdagingen hebben ze bij Thor Tricks het eerste rendabele medium tot heavy duty vrachtwagenmobiliteitsplatform opgericht. Dit platform is betaalbaar en makkelijk te implementeren. Wat hen onderscheid van de concurrentie is hun op maat gemaakt batterij-ontwerp, dynamische platform, chassisconfiguraties en holistisch leveringsmodel. Thor Trucks is op dit moment in de preproductiefase en heeft enkele vrachtwagens op de weg rijden die data verzamelen. De officiële productie gaat van start in het eerste kwartaal van 2019.

Lees het volledige artikel (Engels) op prnewswire.com

Pin It on Pinterest

Shares
Share This