LEUVEN, 28 november 2018 — Imec‘s werelds toonaangevende onderzoeks- en innovatiehub op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie, en UAntwerpen presenteren vandaag software om realtime, in-line inspectie te doen van de binnenkant van complexe kwaliteitsproducten. Aan de hand van een 3D beeldreconstructie kan je de binnenkant van een object per seconde inspecteren zonder het object te beschadigen. Zo kan je bijvoorbeeld rotte appels of fouten bij het assembleren van elektro-mechanische producten detecteren terwijl ze op de lopende band voorbijrollen. Het is de eerste keer dat dergelijke 3D-inspectie-snelheid met X-ray aangetoond wordt, en hierdoor een oplossing kan gemaakt worden die in-line inzetbaar is in industriële omgevingen. Dankzij een unieke combinatie van flexibele hardware en software is de technologie breed toepasbaar in de domeinen van maakindustrie, gezondheid, agrofood enz. De doorbraak is het resultaat van een samenwerking tussen UAntwerpen, KULeuven, UGent, Robovision, Terumo en XRE onder leiding van Visionlab, een imec onderzoeksgroep aan de UAntwerpen, binnen het imec.icon project iXCon waarin imec onderzoek doet in opdracht van – en in nauwe samenwerking met – Vlaamse industriële partners.

Lees het volledige persbericht op imec-int.com 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This