GreenVille staat voor cleantech en innoverend ondernemen in de circulaire economie. Wie is er beter geplaatst om jou als ondernemer bewust te maken van het belang van circulaire bedrijfsmodellen? Of je nu een onervaren starter of oude rot in het ondernemersvak bent, GreenVille reikt je tools aan om zelf nieuwe bedrijfsmodellen te ontwikkelen. Ze leren je inzichtelijk hoe je je eigen businessmodel kan toetsen aan de mogelijke impact van circulaire opportuniteiten. Dit doen ze door middel van een initiatie Business Model Design Training op wereldniveau voor 12 ondernemers. 

Doel 

Inhoudelijk vertrekt het project van het ‘Business Model Innovation Grid’. Dit grid presenteert 9 «business model archetypes» en is ontwikkeld door TU Delft en de universiteit van Cambridge. Het grid streeft naar een circulaire economie in alle sectoren. Het doel van het traject is om te komen tot betere bedrijfsmodellen bij nieuwe en bestaande KMO’s, dit op basis van circulaire principes. GreenVille streeft naar het sluiten van kringlopen, waardecreatie, een passende strategie, het vormgeven van je organisatie i.f.v. samenwerking en het ontwikkelen van verdienmodellen. Deze aanpak maakt jouw bedrijf sterker. Het hele traject wordt begeleid door Matty Paquay van Paquay & Associates.

Doelgroep 

Het project richt zich op twee doelgroepen. Enerzijds geeft het project startende KMO’s meer inzicht in de opbouw en ontwikkeling van een bedrijfsmodel. Anderzijds zal het project ook bestaande KMO’s inspireren en begeleiden bij het heroriënteren of versterken van hun activiteiten. Maximum 12 ondernemingen die er voor willen gaan en een veranderingstraject willen doormaken kunnen deelnemen aan het traject. Enkel eigenaars – ondernemers en 1 medewerker (duo’s) komen in aanmerking om het traject te volgen (geen externe consultants). De sessies vinden plaats in een vertrouwelijke omgeving en in selectief gezelschap.

De workshops zullen doorgaan op 11 en 12 december 2018. Interesse? Klik hier voor meer info of om je in te schrijven. 

Foto: GreenVille 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This