Het is geen geheim meer dat de industrie nood heeft aan meer en meer technologisch geschoolde profielen. Er moet daarom volop ingezet worden op het STEM-onderwijs. De Amerikaanse staat Michigan zet nu alvast een stap in de goede richting. Michigan’s gouverneur Rick Snyder kondigde afgelopen februari namelijk zijn ‘Marshall Plan for Talent’ aan. Een vijf jaar durende investering van in totaal $100 miljoen die het onderwijssysteem in Michigan moet herstructureren. Dit moet het onderwijs in staat stellen om studenten beter voor te bereiden op technologierichtingen met veel vacatures. 

Dat een Amerikaanse staat een ontwikkelingsprogramma voor talent op poten zet is niks nieuws. Maar in tegenstelling tot wat Michigan’s gouverneur Snyder doet, wordt dit doorgaans niet aan de grote klok gehangen. Snyder neemt dan ook het nodige risico door de erg ambitieuze doelstellingen voor het programma in Michigan publiek te maken. Maar de gouverneur gelooft dat het nieuwe Marshall Plan kan dienen als een nationaal voorbeeld voor hoe de verschillende staten hun studenten zouden moeten opleiden in dit digitale tijdperk.

De meest concrete doelstelling van het plan is ervoor zorgen dat de inwoners van Michigans de juiste skills ontwikkelen om de maar liefst 811.055 verwachte jobs in de staat in te vullen tegen 2024. Dit in vijf verschillende industrieën: ICT, de maakindustrie, de gezondheidszorg, handel en andere dienstenjobs zoals financiële managers en marktonderzoekers. Volgens gouverneur Snyder zijn de meeste diploma’s gebaseerd op “het aantal klassen die men bijwoont en welke vakken je volgde”. Dit terwijl die klassen en vakken de studenten niet voldoende zouden voorzien van de nodige skills om een job te bemachtigen. In een nieuw programma, gebaseerd op het leren van competenties, zullen studenten moeten slagen voor een certificatietest of de vaardigheden die ze leerden aan het einde van het programma moeten kunnen aantonen in een praktijkomgeving, zoals bijvoorbeeld op de werkvloer. Dit is niet alleen nodig om de studenten aan een job te helpen, maar ook om hen voor te bereiden op een toekomst waar de nadruk zal liggen op levenslang leren, en waar werknemers doorheen hun carrière nog diverse certificaten zullen moeten behalen.

Snyder krijgt in dit idee navolging van verschillende personen in de technologiewereld, zo ook van Google’s CEO Sundar Pichai: “Twintig tot dertig jaar geleden leidde je jezelf op. Hier kon je op teren voor de rest van je carrière. Dit geldt niet meer voor de generatie die nu geboren wordt. Zij moeten levenslang leren. We weten dat, dus moeten we het onderwijssysteem hierop afstemmen.”

Van de $100 miljoen die voorzien wordt binnen het ‘Marshall Plan for Talent’ zal er $50 miljoen gaan naar de creatie van nieuwe onderwijsprogramma’s en studiebeurzen die onderwijsinstellingen zullen helpen met de overgang naar dit nieuwe type onderwijsmodel. Er zullen bijvoorbeeld beurzen uitgereikt worden aan lage en middelbare scholen die zij aan zij werken met bedrijven om nieuwe lessen te ontwikkelen en aanpassingen te doen aan het curriculum. Ook zullen de scholen van het ontvangen geld nieuwe technische materialen kunnen kopen om de kloof tussen opleiding en bedrijfsleven te verkleinen.

Bron: venturebeat.com

 

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This