Maak kennis met de WALK-MAN robot. Deze robot werd ontworpen en ontwikkeld door IIT-Itstituto Italiano di Technologia, binnen het project WALK-MAN en gesubsidieerd door de Europese Commissie. Tijdens de laatste testfase kreeg de robot een speciaal scenario voorgeschoteld. WALK-MAN moest namelijk een fabriek betreden die beschadigd was door een aardbeving en waar er sprake was van gaslekken en brand. Een gevaarlijke situatie voor de mens dus. Deze situatie werd gesimuleerd in het lab van ITT, waar de robot doorheen een beschadigde ruimte navigeerde en vier taken uitvoerde: de deur openen en binnengaan in de gevarenzone, de klep vinden die het gaslek veroorzaakte en deze sluiten, brokstukken die de weg versperden verplaatsen, en tot slot het vuur lokaliseren en een brandblusser activeren. Het resultaat zie je in onderstaande video.

Video: Istituto Italiano di Tecnologia (via YouTube) 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This