MINI heeft 2018 goed ingezet. Vanaf dit jaar biedt het automerk z’n klanten een reeks nieuwe personalisatiemogelijkheden aan, die dankzij 3D-printen verwezenlijkt kunnen worden. 

De service zal Mini Yours Customised gaan heten, en maakt het mogelijk voor MINI-klanten om de omlijsting van richtingaanwijzers, dashboardpanelen, verlichte dorpellijsten en LED-portierprojectie naar eigen smaak af te stemmen. De klant heeft de keuze uit diverse kleuren, patronen, afwerkingen en texturen, iconen, tekst en kan zelfs de eigen handtekening in het ontwerp verwerken.

De gepersonaliseerde onderdelen zullen in Duitsland vervaardigd worden met behulp van 3D-printing en lasercutting, en enkele weken later bij de klant geleverd worden. Die kan de onderdelen vervolgens zelf installeren, of hiervoor de hulp inroepen van z’n vertrouwde MINI-dealer. Wanneer de wagen verkocht wordt, kan de nieuwe eigenaar gewoon nieuwe gepersonaliseerde onderdelen bestellen.

MINI zal deze nieuwe service in de loop van 2018 beschikbaar maken over heel Europa en in andere grote markten, waaronder vermoedelijk ook de VS. Door meer personalisatie aan te bieden doet MINI z’n imago van individualiteit alle eer aan. Het merk speelt bovendien ook handig in op de trend van massapersonalisatie die meer en meer z’n intrede doet in de slimme maakindustrie.

Bron: autoblog.com. Foto: BMW Group. 

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This