Gisteren maakte Voka Limburg de winnaars van zijn jaarlijkse innovatie-award bekend. De prijs voor meest innovatieve Limburgse bedrijf ging naar het Genkse Arkite, ontwikkelaar van de Human Interface Mate, een vooruitstrevende tool met slimme sensoren die de veiligheid en efficiëntie in maakbedrijven bewaakt (zie video). Maar ook twee andere Limburgse maakbedrijven vielen in de prijzen: Vasco Group en Blue Foot Membranes. 

Behalve een uiteindelijke winnaar, werden er ook drie winnaars gekozen in drie subcategorieën:

  • In de categorie Industrie 4.0 ging Arkite met de prijzen lopen. P&V Elektrotechniek en Vengo grepen net naast de overwinning.
  • In de categorie productie-innovatie ging de eer naar Vasco Group. Het maakbedrijf uit Dilsen produceert radiatoren en volgt de laatste trends en technologieën op de voet, wat resulteert in innovatieve ideeën en producten. Vasco Group was de eerste producent met een reeks designerradiatoren, en blijft nog steeds een referentie voor de radiator van de toekomst. Ook op het podium, maar net geen hoofdprijs: Foamglass en Mobbit.
  • In de categorie gamechangers haalde het Lommelse Blue Foot Membranes het van Team Cyclis en Epihunter. Blue Foot Membranes is een startup die een unieke en gepatenteerde IPC (Integrated Permeate Channel)-technnologie produceert en commercialiseert.

 

Bron: madeinlimburg.be. Foto: Arkite 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This