Nu het tijdperk van industrie 4.0 aanbreekt, spelen automatisering, kunstmatige intelligentie, machine learning, cloud computing en big data een steeds grotere rol in hoe maakbedrijven hun producten ontwikkelen. Wij zetten 6 voordelen van flexibele automatisering op een rijtje. 

 

Voordeel 1: gedaan met repetitief werk

De laatste vijf tot tien jaar heeft flexibele automatisering de maakindustrie al grondig veranderd. Kleine en middelgrote maakbedrijven hebben nu toegang tot automatisering waar ze voordien enkel maar van konden dromen. Door de toename van betaalbare technologieën kunnen vele maakbedrijven automatisering nu in hun bedrijven implementeren om zo de productiviteit te verhogen. Taken die voordien handmatig gedaan werken, worden nu geautomatiseerd en arbeiders die traditioneel repetitief en saai werk moesten doen, kunnen nu ingezet worden op plaatsen en in processen die meer denkwerk vereisen. En die automatisering zal alleen nog maar toenemen naarmate er steeds meer en nieuwere technologieën op de markt komen.

 

Voordeel 2: cobots helpen arbeiders

Naast automatisering zijn ook de (collaboratieve) robots in opmars. De vraag naar cobots in de maakindustrie neemt wereldwijd zienderogen toe. In Europa en China zijn het nog voornamelijk de traditionelere, industriële robots die het populairst zijn, in Duitsland en Spanje zijn vooral de cobots in trek. Beiden, maar vooral de cobots bieden toegevoegde waarde bij het uitvoeren van repetitieve taken zoals machinebelading, lijnbelading, lijnaflading en CNC (Computer Numerical Control).

 

Voordeel 3: de slimme fabriek is verbonden

Industrie 4.0 breekt aan, en dit betekent dat fabrieken, meer dan ooit volledig ‘connected’ moeten zijn. Technologie moet data kunnen verzamelen door automatisering, en die data moet gebruikt kunnen worden om de fabriek slimmer te maken. In de nabije toekomst zullen robots data kunnen verzamelen terwijl ze hun taak uitvoeren, vervolgens analyseren of ze deze taak op een efficiëntere manier kunnen voltooien, en die data vervolgens doorsturen naar de rest van de fabriek. De mogelijkheid om het hele productieproces te beheren vanuit een enkele machine, gebruik makend van machine learning en AI, zal fabrieken in de maakindustrie alleen maar versterken.

 

Voordeel 4: flexibele werkmethoden

Traditionele vormen van automatiseren zijn vaak duur en enkel beschikbaar voor grote bedrijven die er de vereiste tijd en middelen kunnen insteken. De traditionele PLC’s bestaan al lang, maar ze zijn niet praktisch voor kleine maakbedrijven; ze vereisen namelijk specifieke, uitgebreide programmeerskills, en die kosten tijd en geld om te onderhouden. Programmeurs werken ook typisch voor grotere bedrijven die hun expertise kunnen betalen en hen aannemen om traditionele vormen van automatisatie te onderhouden. Vaak is dit niet praktisch voor kleinere maakbedrijven. Daarnaast is het ook voor de grotere bedrijven niet makkelijk om deze meer traditionele vormen van automatisering aan te passen of te vervangen zonder tijd en geld te investeren in een goede PLC-programmeur. Maakbedrijven moeten daarom gaan nadenken over hoe ze automatisering sneller en flexibeler kunnen implementeren, om zo hun productielijnen te optimaliseren. Dit kan door een bottom-up approach aan te meten die meer aanpasbare elementen introduceert, waaronder cobots.

 

Voordeel 5: nieuwe, boeiende jobs

Een van de grootste uitdagingen voor de maakindustrie is momenteel de werkkracht. Er is een tekort aan personeel, een kloof in hun skills, hogere personeelskosten, en een algemeen tekort aan mankracht om de fabriek draaiende te houden. Nu het personeel, en dan vooral de arbeiders, afneemt, zoeken maakbedrijven naar oplossingen die hen toelaten om efficiënt en effectief te blijven draaien. En dit op een betrouwbare en consistente manier, zodat ze aan de noden van de consument tegemoet kunnen blijven komen. En dat is waar nieuwe automatiseringstoepassingen een grote rol kunnen spelen. Toepassingen zoals bijvoorbeeld cobots zijn ideaal om het personeelstekort tegemoet te komen, omdat ze saaie en repetitieve taken kunnen overnemen die mensen vaak niet meer willen doen. Op die manier kan het personeel elders ingezet worden, en hun talenten nuttig aanwenden. Denk maar aan een robotbeheerder, als een van de vele taken waar een arbeider op een waardevolle manier ingezet kan worden.

 

Voordeel 6: massapersonalisatie

Daarnaast is er ook een trend richting personalisatie merkbaar. Massaproductie wordt zo langzaamaan achterhaald. Een reden temeer voor maakbedrijven om op zoek te gaan naar automatiseringsoplossingen die zich aangepast kunnen worden aan de veranderende behoeftes van de consument, zonder al te veel downtime of kosten. Flexibele automatiseringsoplossingen kunnen snel ingezet worden en inspelen op de noden, waardoor producenten competitief kunnen blijven zonder aan kwaliteit of kwaliteit van een product in te boeten.

 

Naar schatting zou vandaag de dag zo’n 10% van de productietaken geautomatiseerd kunnen worden. Collaboratieve robots zouden dit percentage kunnen opdrijven naar maar liefst 25%. Deze verschuiving naar meer automatisering zal de manier van werken in de maakindustrie drastisch veranderen. Vooral in kleine en middelgrote maakbedrijven zal er een grote toename van automatisering zijn. Cobots zullen de productiviteit en efficiëntie van fabrieken enorm beïnvloeden, de supply chain helpen verkorten en terwijl de kwaliteit van producten verbeteren en massapersonalisatie vergemakkelijken.

 

Bron: manufacturingtomorrow.com. Foto: Dominik Scythe via Unsplash

 

 

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This