Apple werkt aan verschillende prototypes van AR-brillen, zo meldt de Financial Times op basis van verschillende bronnen. Volgens die bronnen zou de IT-gigant serieus aan het experimenteren zijn met augmented reality en test het bedrijf momenteel prototypes van verschillende brillen. Al blijven de precieze bedoelingen van Apple met AR tot nog toe onduidelijk. Wie weet nemen ze wel een voorbeeld aan concurrent Google, en lanceren ze hun AR-bril op de industriële markt?

3D-camera’s

Ook nog onduidelijk: hoe zal de bril er gaan uitzien? Een optie is de welgekende headset, waarbij informatie op het scherm voor de ogen van de drager wordt geprojecteerd. Op die manier komt er een virtuele laag over de werkelijkheid te liggen. Maar Apple zou Apple niet zijn als het niet vernieuwend voor de dag zou komen. Zo gaan er ook geruchten de ronde dat de nieuwe AR-bril geen glazen zal krijgen, maar 3D-camera’s. De iPhone zou hierbij als scherm dienen, al is nog niet duidelijk hoe dit precies in zijn werk zou gaan.

AR is de toekomst 

Wanneer deze headset op de mark zal komen, is voorlopig ook nog een mysterie. Wel is duidelijk dat enorm veel potentieel ziet in augmented reality. Zo zijn ze volop bezig aan ARKit, hun AR-platform dat later dit jaar in iOS11 gelanceerd zal worden. Bovendien is ook CEO Tim Cook een grote fan van augmented reality. Hij stelt dat AR net zo groot kan worden als de smartphone en dat het “één van die enorme dingen is waar we later met open mond op terugkijken.”

Bron: iphoned.nl. Foto: Medhat Dawoud via Unsplash

 

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This