X, de onderzoeksdivisie van Google’s moederbedrijf Alphabet, lanceert de Glass Enterprise Edition. Dit is een nieuwe versie van de slimme bril Google Glass. De bril is gericht op het bedrijfsleven en geeft werknemers in ondermeer technische werkplaatsen de mogelijkheid beide handen vrij te hebben, terwijl zij informatie voorgeschoteld krijgen over de werkzaamheden die zij verrichten.

Google Glass is een slimme bril die door Google in 2012 werd gelanceerd. De bril geeft gebruikers toegang tot informatie door data te projecteren op een klein scherm dat voor het oog van de gebruikers is gepositioneerd. Dit stelt gebruikers in staat informatie tot zich te nemen, terwijl zij taken uitvoeren. Een consumentenversie van de slimme bril werd op 23 juni 2014 als bètaversie gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk, waarna het product op 5 september 2014 ook in de Verenigde Staten op de markt werd gebracht. Het product bleek echter geen groot succes. De Google Glass werd slechts mondjesmaat verkocht, waarna Google in januari 2015 de verkoop staakte.

Glass Enterprise Edition

Nu lanceert X, een zusterbedrijf van Google, een nieuwe versie van de Google Glass. De Glass Enterprise Edition is zoals de naam doet vermoeden specifiek gericht op zakelijke gebruikers. De bril voor zakelijke gebruikers was al twee jaar beschikbaar via een bètaprogramma, waar slechts een beperkt aantal bedrijven toegang toe hadden. Nu is de bril algemeen verkrijgbaar.

Met de Glass Enterprise Edition richt Google zich op bedrijven in uiteenlopende sectoren, waaronder de maakindustrie, de logistieke sector en de zorg. De bril werkt met applicaties van uiteenlopende partners van X, die gericht zijn op uiteenlopende toepassingen. De bril geeft technische medewerkers bijvoorbeeld de mogelijkheid werkzaamheden aan een machine uit te voeren, terwijl de Glass Enterprise Edition hen hiervoor instructies geeft. Ook is het mogelijk collega’s om ondersteuning te vragen door hen via de ingebouwde 8 megapixel camera van de bril live te laten meekijken. De slimme bril kan worden bediend met spraakbediening.

Lees het volledige artikel op maakindustrie.nl. Foto: Shutterstock 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This