De dienstverlening van ZiggZagg N.V. (Aalter), in handen van de familie Seynaeve, gaat verder dan die van de pure 3D print-service bedrijven. Het bedrijf tekent bij voorkeur voor de begeleiding van de klant over het hele traject: van idee, over design en prototyping, tot het eindproduct. Onder eigen dak beschikt ZiggZagg inmiddels over zowat alle beschikbare 3D-technieken om de klant optimaal te servicen. Indien nodig, gebeurt dat in combinatie met bestaande technologie├źn, zoals CNC-milling, laser cutting en reverse engineering. Ceo Stijn Paridaens beschouwt het bedrijf dan ook als een speler in digital manufacturing, veeleer dan in additive manufacturing.

Stijn Paridaens stond aan de bakermat van 3DEE N.V. (Antwerpen), dat zich als 3D print-service bedrijf op de B2C- en B2B2C-sector toespitste. Vrij snel kocht de familie Seynaeve zich in het bedrijf in. Onlangs werden alle activiteiten naar Aalter overgeheveld, waar 3DEE in ZiggZagg N.V. werd ingekapseld, met een verdubbeling van de productiecapaciteit tot gevolg. Laatstgenoemd bedrijf, aanvankelijk gevestigd in Adegem, kwam in 2014 binnen de invloedssfeer van de familie Seynaeve te liggen met als bedoeling 3D printing-expertise te verwerven voor mogelijke toepassing binnen de eigen bedrijven. De ondernemersfamilie controleert bedrijven als Omco/BMT en, sinds kort, VCST. In de praktijk is de BMT Groep pas sinds een drietal maanden een interne klant van ZiggZagg.

BMT Groep startte intussen ook met een eigen 3D printing-afdeling, inzonderheid voor de luchtvaartindustrie. Tot die divisie hoort AMT-Titastar N.V., gevestigd op dezelfde site als ZiggZagg dat gespecialiseerd is in 3D-printing in titanium voor toepassingen in luchtvaart, ruimtevaart en automotive. ZiggZagg focust op 3D-printing, -tooling en -prototyping in plastics.

Lees het volledige artikel op dvo.be. Foto: Shutterstock 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This