Het Oostende bedrijf Zora Bots, dat zorgrobots produceert, heeft een contract te pakken met Softbank Robotics, een wereldspeler op vlak van humanoïde robots. Zora Bots zal 1.500 NAO robots afnemen en internationaal verkopen. Een belangrijk kantelpunt voor het zorgrobotbedrijf.

Voor iedereen toegankelijk

Het verhaal van de twee Oostendse ondernemers begint enkele jaren terug. Fabrice Goffin en Tommy Deblieck, de oprichters van Zora Bots, beginnen met het ontwikkelen van software voor de NAO robots van Softbank. Toen werden die robots namelijk nog verkocht zonder software. Wie dus zo’n robot wou inzetten, moest die zelf nog programmeren. Daardoor bleef de verkoop vooral beperkt tot onderwijs- en onderzoeksinstellingen.

Het is dan dat Zora Bots inspeelt op dat probleem. Ze ontwikkelen software waardoor de bots ook ingezet kunnen worden in zieken- en rusthuizen. Later volgen ook hotels en de detailhandel. Hier zie je Zora in actie:

Lees het volledige artikel op bloovi.be. Foto: Franck V. via Unsplash

Pin It on Pinterest

Shares
Share This