In Industrie 4.0 moeten machines veel informatie met elkaar uitwisselen, maar doordat niet alle machines dezelfde ‘taal’ spreken, gaat dit nog wel eens moeizaam. Wetenschappers van het Kalsruhe Institute of Technology hebben hier iets op gevonden: een plug-en-play adapter.

Plug-en-play

Plug-en-play is een technologie die gebruikers in staat stelt om apparaten zoals printers of USB-sticks aan te sluiten op een computer en deze direct te gebruiken, zonder eerst software te moeten installeren. Deze technologie is nu ook beschikbaar voor industriële applicaties. Engineers van KIT hebben een adapter ontwikkeld die het makkelijker maakt om onderdelen van een productiefaciliteit met elkaar te verbinden en ze met elkaar gelijk te zetten. Zo kunnen faciliteiten veel sneller en veiliger aangepast of uitgebreid worden.

Lees het volledige artikel op maakindustrie.nl. Foto: Shutterstock 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This