Het Amerikaanse Caterpillar steekt 2 miljoen dollar in Fastbrick Robotics, een Australisch bedrijf dat een robot heeft ontwikkeld die ruim 1.000 bakstenen per uur kan metselen. Met behulp van de robot is het volgens Fastbrick Robotics mogelijk de muren van een standaard woonhuis in slechts twee dagen te bouwen. 

De robot Hadrian X van Fastbrick Robotics is tien jaar in ontwikkeling geweest en heeft 7 miljoen dollar gekost. Met de robot wil het bedrijf inspelen op het tekort aan metselaars in het Australische Perth, de thuishaven van Fastbrick Robotics. Het bedrijf gaf in 2015 aan dat de gemiddelde leeftijd van metselaars in Perth snel oploopt, aangezien er nauwelijks nieuwe instroom is in de markt. Hierdoor dreigt volgens Fastbrick Robotics een tekort te ontstaan aan metselaars.

Lees het volledige artikel op maakindustrie.nl. Foto: Fastbrick Robotics 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This