3D-printtechnieken ontwikkelen zich steeds verder. De maximale productafmetingen worden echter nog altijd beperkt door de fysieke grootte van de printer. Stephan Schürmann BE, oprichter van BlackBelt 3D, wil daar verandering in brengen met de door hem ontwikkelde BlackBelt 3D Printer. Deze is voorzien van een lopende band om langwerpige producten of producten in serie te kunnen printen.

‘Tijdens mijn werk als 3D Printing Engineer voor ColorFabb kwam ik in aanraking met het conceptidee van een 3D-printer met lopende band’, vertelt Schürmann. ‘Om erachter te komen of dit kon werken, ben ik in mijn vrije tijd een prototype gaan ontwikkelen. Enkele van de grootste uitdagingen waren de ­slicing-software, die een 3D-model moet vertalen naar een ­code voor de printer, en het vinden van een geschikt materiaal voor een stabiele lopende band.’ Vele experimenten en vier jaar later staat de productieversie op het crowdfundingplatform Kickstarter.

Lees meer op deingenieur.nl. Foto: ZMorph Multitool 3D Printer via Unsplash

Pin It on Pinterest

Shares
Share This