“We willen het werkbereik van robots vergroten”

Maxime Vansichen is oprichter van het Hasseltse bedrijf Vansichen Lineairtechniek. Ze verkopen lineaire componenten in binnen- en buitenland.

Wat is lineair techniek en voor welke toepassingen wordt het gebruikt?
Maxime Vansichen: Lineair techniek omvat alle principes en methodes om een voorwerp rechtlijnig te laten bewegen. Het wordt voor een brede waaier van toepassingen gebruikt. Een voorbeeld is het voor- en achteruit stellen van een zetel in een voertuig, maar ook in de robots voor automatische apotheken wordt lineair techniek toegepast. Daarnaast vergroten we het bereik van robots door het produceren van tracks op basis van lineair techniek.

Welk soort bedrijven maken gebruik van lineair techniek en robottracks?
Machinebouwers, robotintegratoren en bedrijven die aan inhouse engineering doen, passen lineair techniek toe. In Limburg hebben we klanten in al die verschillende categorieën. In België, Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië en Denemarken leveren we al rechtstreeks.

Bron: Vansichen Lineairtechniek

Jullie waren eind april 2017 aanwezig op Hannover Messe, de toonaangevende vakbeurs voor industriële technologie. Waarom is het belangrijk om op deze beurs aanwezig te zijn?
We presenteren er ons eigen gamma stalen van lineaire modules, alsook een volledig gamma robottracks. We kunnen er het potentieel verkennen in de Europese markt en wereldmarkt. Daarnaast kunnen we bekijken hoe onze producten onthaald worden in die verschillende markten. Tot slot is het ook interessant om te weten welk imago potentiële klanten ons aanmeten.

Over welke verwezenlijking van Vansichen bent u zelf het meest trots?
Vansichen Lineairtechniek bestaat nu 24 jaar. We zijn in 1993 vanuit niets begonnen in deze traditionele sector en zijn intussen gegroeid tot één van de belangrijkste spelers in de Belgische markt op gebied van lineair techniek.

 

Hechten jullie veel waarde aan innovatie?
Ja, we zijn vooral bezig met innovatie omtrent het vergroten van het werkbereik van robotten. Op die manier willen we onze positie in deze niche markt bestendigen. We werken ook geregeld samen met het Innovatiecentrum Limburg. Zo werd onze bekendheid in de industriële wereld door acties zoals innovatiehelden vergroot. Wij hebben ook al vijf keer ondersteuning voor ontwikkelingen bekomen via het Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie.

Kan je iets loslaten over de toekomstplannen van Vansichen Lineairtechniek?
In de toekomst willen we uiteraard graag nog verder groeien. Gezien onze positie in België, zoals net aangehaald, gaan we vooral moeten groeien in het buitenland waar nog veel potentieel is. Daarnaast komen ook de twee zonen (Thomas en Pieter Vansichen) in het bedrijf. Opvolging is dus verzekerd!


Maxime Vansichen

 

Foto’s: Vansichen Lineairtechniek

Pin It on Pinterest

Shares
Share This