De eisen die worden gesteld aan koplampen worden steeds hoger. Zo moet de inbouwruimte van koplampen verminderen, terwijl zowel de efficiëntie, lichtkwaliteit als de veiligheid juist wordt verbeterd. Om aan deze eisen te voldoen wordt steeds vaker gekozen voor high-definition systemen, waarbij in veel gevallen gebruik wordt gemaakt van laserlichtbronnen. Binnen het onderzoeksproject HipE werken HELLA KGaA Hueck & Co. en het Fraunhofer Application Center voor Anorganische Fosforen aan een hoge kwaliteit koplamp met een laserlichtbron.

De ontwikkeling is onderdeel van het onderzoeksproject HipE, dat is gericht op de ontwikkeling van gepixeld fosfor voor laser-emissies in koplampen. Het onderzoeksproject is gestart in maart 2016 en heeft een loopduur van 3 jaar. Het project wordt mede gefinancieerd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Lees het volledige artikel op maakindustrie.nl. Foto: Nadine Shaabana via Unsplash

Pin It on Pinterest

Shares
Share This