Onderzoekers aan de Universiteit van Minnesota hebben een nieuw materiaal ontdekt dat de technologie zoals we nu kennen, zal veranderen. Dit kleine, dunne materiaal en transparant en extreem geleidend. 

Veel elektronische apparaten, zoals smartphones en zonnecellen gebruiken transparante conductoren. Echter maken deze conductoren vaak gebruik van het chemische element indium, wat duurder en duurder wordt. Om een kosteneffectief alternatief te creëeren, hebben wetenschappers een dun laagje ontwikkeld, gebruik makend van barium, zuurstof en een unieke precursor van tin. Deze materialen zijn veel goedkoper van indium en verbeteren het chemisch reactievermogen van het materiaal.

“We waren zeer verbaasd over hoe goed deze onorthodoxe aanpak werkte toen we deze de eerste keer gebruikten,” zeggen de onderzoekers. “Het was een groot risico, maar eveneens een grote doorbraak voor ons.”

Het nieuwe materiaal zal niet simpelweg een uitvinding van inventieve wetenschappers blijven, maar het kan ook de toekomst van moderne technologieën betekenen. Zonnepanelen worden steeds vaker de voornaamste energiebron, waardoor zonnecellen constant upgrades nodig hebben. Dit nieuwe materiaal kan zonne-energie naar het volgende niveau tillen, en terwijl de kosten drukken en efficiëntie verhogen.

 

De dag van vandaag gebruikt een groot percentage van onze persoonlijke gadgets, zoals laptops en smartphones, technologie die door dit nieuwe materiaal vervangen kan worden. En dankzij de hoge geleidbaarheid kan het materiaal ons op een dag toelaten om kleinere, snellere en krachtigere toestellen te bouwen.


Lees het originele artikel op futurism.com

Pin It on Pinterest

Shares
Share This